Onze zeug Daisy Is terug van beer Fonske uit het Twentse Lattrop-Breklenkamp. We hebben 10 prachtige biggen.
Wij zijn Hans en Bionda Hallink en wonen met onze dochters Melanie en Sharon op mijn ouderlijk huis net even buiten hellendoorn. Onze stalnaam is te danken aan de oude bijnaam van vroeger “Tolap”.
Op de weide om het huis leven o.a. onze kunekune,s vandaar dus de Tolapsweide.

Vaak hebben we gesproken over het eventueel aanschaffen van een paar varkentjes, maar dan niet zomaar varkens, maar wat dan wel?.. Toen viel mijn oog op een wel heel bijzonder ras, de kune kune of ook wel maori varkens genoemd, naar hun herkomst nieuw zeeland bij de maori,s.

Samen met vrouw en kinderen veel foto,s en sites bekeken hierover. Dit moest het worden, zulke mooie, lieve en intelligente varkens. Je kunt ze kunstjes en alles leren, ze willen ook graag geaaid en gekriebeld worden, super beestjes, wie wil dat nou niet ?
Eerst maar eens in levende lijve aanschouwen, bij de fokster van huize halfweg in wierden. En toen…, daar kwamen ze blij knorrend aangerend. Door te aaien en kriebelen gaven ze zich helemaal over en gingen knorrend van plezier op hun zei liggen, geweldig, toen wisten we het zeker dit zijn ze. Thuis hebben we besloten om Polly [zeug] van toen ruim 1 jaar oud en Pixel [een borgje] van toen ruim een half jaar, over te nemen. Polly en Pixel zijn dieren met een goede stamboom. De tijd kon niet snel genoeg gaan om ze te gaan halen. In september 2011 zijn ze bij ons komen wonen en vanaf die tijd is het elke dag genieten. Regelmatig liggen de kinderen samen met de varkens in het stro te spelen,  mooi toch?
De biggen worden voorzien van stamboom en op tijd geënt en ontwormd. Voor meer info over de bloedlijn, geschiedenis enz. verwijs ik u naar de site van de KKVN
Ommerweg 141
7447 RD Hellendoorn
Telefoon 0548-681521
Allereerst willen we u van harte welkom heten op onze site Tolapsweide.